Offermans Services

5.0

Spouwmuurisolatie Rotterdam

Spouwmuurisolatie is een eenvoudige en betaalbare manier om uw buitenmuren te isoleren, zonder ingrijpende verbouwingen. De investering verdient zich vaak al terug binnen 3 tot 5 jaar, en met subsidies kan dit nog sneller. Het is de nummer 1 oplossing om uw gasverbruik te verminderen. Maar is spouwmuurisolatie geschikt voor uw huis? Wat zijn de kosten en besparingen? Welke isolatie is het beste en zijn er risico's? Ontdek alles wat u moet weten over spouwmuurisolatie op deze pagina

Benieuwd naar de kosten voor spouwmuurisolatie in Rotterdam?

Persoonlijk advies

Persoonlijk advies op maat voor uw woning en wensen

Snel

Spouwmuurisolatie is al binnen 1 dag uitgevoerd!

Kwaliteit

Offermans Services maakt gebruik van de beste producten

Offermans-Services - Lokaal gezicht in Rotterdam

Spouwmuurisolatie

Wij zijn al meer dan 10 jaar bezig met spouwmuurisolatie. We zijn goed in het isoleren van huizen en gebouwen.

Wij zijn geen groot bedrijf, maar een lokaal bedrijf met veel ervaring. U kunt op ons rekenen. We werken professioneel en zijn vriendelijk. Bij ons ziet u altijd bekende gezichten. 

Wij werken in de regio Rotterdam, Den haag, Breda, Dordrecht, Amsterdam, Gouda, Ridderkerk, Capelle aan den ijssel , Krimpen aan den ijssel en nog veel meer!

Spouwmuurisolatie

Benieuwd naar de kosten voor spouwmuurisolatie?

Onze materialen voor spouwmuurisolatie Rotterdam

Knauf Supafil Spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van Knauf Supafil HR++ minerale wol spouwmuurisolatie is een zeer effectieve manier van spouwmuurisolatie. Deze minerale wol is gemaakt van minimaal 80 % gerecycled glas. Mede hierdoor is dit materiaal een van de meest duurzame producten in isolatiemateriaal. Supafil is behandeld met siliconen en daardoor vochtwerend.

hr++ eps parels spouwmuurisolatie

EPS HR++ spouwmuurisolatie

Offermans services werkt alleen met de beste materialen. Voor spouwmuurisolatie zijn dit onder andere  EPS-parels. Dit zijn kleine bolletjes die voor 98% uit lucht en 2% uit polystyreen bestaan. Door de gesloten structuur dringt water niet naar binnen, waardoor vochtproblemen worden voorkomen.

Kosten spouwmuurisolatie Rotterdam: Wat kunt u verwachten?

Ontdek wat spouwmuurisolatie kost voor uw huis! Al vanaf €20,- per m² kunt u uw spouwmuren laten isoleren. De exacte prijs hangt af van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de te isoleren spouwmuur, de breedte van de spouw, en de toegankelijkheid van de gevels. Door een hoekwoning te isoleren, kunt u gemiddeld €750,- per jaar besparen. Met de recente stijging van de gasprijzen is de verwachte besparing waarschijnlijk zelfs nog hoger.

Wilt u precies weten wat de kosten voor muurisolatie zijn in uw woning? Neem eenvoudig contact met ons op voor een GRATIS spouwmuurisolatie-check.

kosten spouwmuurisolatie

Besparing Spouwmuurisolatie Rotterdam:

De investering in spouwmuurisolatie betaalt zich snel terug, vaak al binnen gemiddeld 2 jaar. Momenteel zijn de gasprijzen door een schaarste in de gasvoorraad bijzonder hoog, wat de besparingen door spouwmuurisolatie nog verder verhoogt. In combinatie met subsidies kan de terugverdientijd zelfs verkort worden naar ongeveer 1,5 jaar.

Droomt u van een warme en uitstekend geïsoleerde woning? Aarzel dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op. Wij staan klaar om u te assisteren bij het creëren van een comfortabele en energiezuinige leefomgeving.

Muur isoleren Rotterda,: Wanneer krijg ik subsidie?

Momenteel biedt de overheid een aanzienlijke subsidie voor de installatie van spouwmuurisolatie: € 8,00 / m2 (in combinatie met ten minste één aanvullende maatregel, zoals kruipruimte-isolatie of vloerisolatie). Bovendien hebben verschillende gemeenten speciale subsidieprogramma’s voor onder andere spouwmuurisolatie. Hoewel spouwmuurisolatie nog niet verplicht is, loont het zeker de moeite om hiernaar te informeren. Dit kan aanzienlijk besparen op de kosten voor spouwmuurisolatie.

Naast deze subsidie stimuleert de overheid het isoleren van woningen door het toepassen van het verlaagde BTW-tarief op arbeidskosten: momenteel betaalt u slechts 9% in plaats van 21%! Het isoleren met subsidie is dus dubbel voordelig!

Spouwmuurisolatie Rotterdam: Wat houd het in?

Een spouwmuur bestaat uit een binnenmuur en een buitenmuur, gescheiden door een lege ruimte (spouw) van meestal 5 tot 7 cm. Oorspronkelijk was deze bouwmethode ontworpen om te voorkomen dat vocht van buiten het huis binnendringt. Destijds was er echter onvoldoende bewustzijn van het feit dat deze spouwmuren aanzienlijk warmte kunnen verspillen. Gelukkig is dit probleem nu eenvoudig aan te pakken: de lege tussenruimte kan worden gevuld met (waterafstotende!) isolatie. Hierdoor krijgt uw huis als het ware een warme jas, waardoor er minder warmte naar buiten ontsnapt en de warmte beter wordt verdeeld in huis.

Spouwmuurisolatie Rotterdam: Op welk moment is het aantrekkelijk?

Woningen die na 1930 zijn gebouwd, zijn uitgerust met spouwmuren en komen daarom in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Voor woningen die vóór 1930 zijn gebouwd en geen spouwmuren hebben, is een andere vorm van muurisolatie vereist, zoals het aanbrengen van voorzetwanden in de woning of buitengevelisolatie.

Woningen die na 1980 zijn gebouwd, zijn doorgaans voorzien van spouwmuurisolatie tijdens de bouw. Echter, de isolatiewaarde is vaak beperkt. Indien er voldoende spouwruimte beschikbaar is, kan deze bestaande spouwmuurisolatie worden verbeterd met een upgrade.

Spouwmuurisolatie Rotterdam: Hoe werkt het?

Wij kunnen een bestaande spouwmuur na-isoleren via de buitengevel, zonder dat de muren daarvoor opengebroken hoeven te worden. Onze werkwijze omvat de volgende stappen:

  1. Onze adviseur onderzoekt eerst of de spouwmuur en de gevel geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. Als dit het geval is, volgt het volgende proces:
  2. Kleine gaatjes worden geboord in de voegen, in een verspringend patroon.
  3. Het isolatiemateriaal wordt vervolgens via deze gaatjes in de spouw geblazen of gegoten.
  4. Na de isolatie worden de gaatjes zorgvuldig op kleur gevoegd, waardoor het vrijwel onzichtbaar is dat er werkzaamheden zijn uitgevoerd.
  5. Indien er onvoldoende kruipruimteventilatie is, voorzien wij de kruipruimte van ventilatieroosters.

De installatie van muurisolatie verloopt snel en gemakkelijk, zonder sloopwerk. De klus is doorgaans binnen één dag(deel) voltooid en veroorzaakt minimale overlast. Bovendien is er geen speciaal onderhoud nodig voor uw muurspouwisolatie.

Muurisolatie

Is het mogelijk om zelf spouwmuren te isoleren?

Spouwmuurisolatie is een complexe klus. Soms vragen mensen zich af of ze zelf spouwmuurisolatie kunnen aanbrengen om kosten te besparen. Doe dit echter beslist niet! De pur-busjes die verkrijgbaar zijn in de bouwmarkt zijn niet geschikt voor spouwmuurisolatie. Het vullen van de spouw met losse, niet verlijmde parels is ook af te raden, aangezien deze materialen jarenlang in de woonwijk kunnen blijven terugkomen.

Spouwmuur isoleren hout skelet Rotterdam: Kan dit?

Spouwmuurisolatie bij een houtskelet is een volledig haalbare optie. Er bestaat geen reden tot bezorgdheid bij het isoleren van uw open spouw. Het gebruik van minerale wol veroorzaakt geen vervormingen aan uw muren, aangezien er tijdens of na het isolatieproces vrijwel geen drukopbouw optreedt. Bovendien is de wol zelf behandeld met siliconen, wat betekent dat het geen invloed heeft op uw watervaste platen. Deze voorbehandeling voorkomt ook effectief wateropname door de wol. Kortom, het isoleren van uw open spouw met minerale wol is niet alleen technisch mogelijk, maar ook zorgvuldig ontworpen om ervoor te zorgen dat uw bouwmaterialen en structuur onaangetast blijven.

Verwijderen oude isolatie Rotterdam: Kan dit?

Vaak ontvangen wij vragen over het verwijderen van oude spouwmuurisolatie. Waarom zou men isolatie willen verwijderen? In de jaren ’70 en ’80 begon men met het na-isoleren van spouwmuren, maar de technieken waren destijds verre van optimaal. Het komt vaak voor dat woningen met spouwmuurisolatie uit die beginperiode isolatiemateriaal hebben dat niet meer effectief isoleert. Veelvoorkomende problemen zijn dat de isolatie naar beneden is gezakt of verpulverd, waardoor er plekken in de muur zijn zonder isolatie, wat leidt tot warmteverlies. Bovendien ontstaan er bij deze woningen vaak vochtproblemen op de muur, wat grondige inspectie noodzakelijk maakt. In sommige gevallen kunnen we de spouwmuurisolatie bijvullen, wat de meest kostenefficiënte oplossing is. Er zijn echter situaties waarin het beter is om de oude, vaak vochtige, spouwmuurisolatie volledig te verwijderen.

Offerte spouwmuurisolatie Rotterdam

Vraag een offerte aan voor spouwmuurisolatie rotterdam bij Offermans-services.nl Aangezien elk huis uniek is, raden wij u aan om de prijzen voor spouwmuurisolatie niet direct toe te passen op uw specifieke situatie. Wij nemen de tijd om uw situatie te analyseren en komen niet alleen met een prijs voor de spouwmuurisolatie, maar ook met deskundig advies. Onze benadering omvat een grondige inspectie van uw woning, beoordeling van de kwaliteit van de buitenmuur en het bespreken van eventuele bestaande problemen. Effectieve spouwmuurisolatie begint met het begrijpen van de situatie. Daarom neemt Offermans-services.nl graag de tijd voor u. Ervaar zelf onze diensten en service – neem contact op of vraag direct een offerte aan voor het isoleren van uw spouwmuur.