Home » Wat is tussenvloerisolatie?
Tussenvloerisolatie is het proces waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht in de ruimte tussen twee verdiepingsvloeren van een gebouw. Dit wordt gedaan met als belangrijkste doelen het verminderen van geluidsoverlast en het beperken van warmteverlies. Deze vorm van isolatie is met name nuttig in woningen met houten vloeren, zoals oudere huizen en appartementen, waar geluid gemakkelijk door de vloeren heen kan dragen..
Het aanbrengen van tussenvloeisolatie gaat in 5 stappen:
1. Inspectie
2. Voorbereiding
3. Inblazen of injecteren van isolatiemateriaal
4. Dichtmaken van de gaten
5. Eindcontrole
Deze methode is snel, efficiënt en zorgt voor minimale overlast, zonder dat de vloerconstructie opengebroken hoeft te worden.
Afhankelijk van de situatie zijn er verschillende manieren om tussenvloerisolatie aan te brengen:
Van bovenaf
Van onderaf
Inblazen van isolatie
Tussenvloerisolatie is een slimme keuze in verschillende situaties:
✔ In appartementen en meergezinswoningen waar geluidsoverlast een probleem is.
✔ In oude woningen met houten vloeren die geluid en kou doorlaten.
✔ In kantoorpanden of commerciële ruimtes waar geluidsoverdracht beperkt moet worden.
✔ Bij energiebesparende renovaties, om de verwarmingskosten te verlagen.
Met tussenvloerisolatie geniet u van meer wooncomfort, minder geluidsoverlast en lagere energiekosten Advies nodig? Wij staan voor je klaar!
Tussenvloerisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal in de ruimte tussen twee verdiepingsvloeren. Dit helpt om geluidsoverlast te verminderen en energieverlies te beperken.
Veelgebruikte materialen zijn:
Tussenvloerisolatie kan op verschillende manieren worden aangebracht:
Ja, het voorkomt warmteverlies tussen verdiepingen en helpt om uw energiekosten te verlagen. Dit draagt bij aan een duurzamer en comfortabeler binnenklimaat.
Het proces duurt meestal slechts 1 dag en veroorzaakt minimale overlast.
Ja, zolang er een holle ruimte tussen de verdiepingsvloeren aanwezig is. Vooral woningen met houten vloeren profiteren sterk van deze isolatie.
Nee, het beïnvloedt de luchtcirculatie in de woning niet. Ventilatievoorzieningen blijven gewoon functioneren.
Je merkt al snel of je woning geen tussenvloerisolatie heeft als je veel geluidsoverlast ervaart tussen de verdiepingen. Vooral in huizen met een houten vloer is de kans groot dat er geen isolatie aanwezig is.
Wil je het zeker weten? Dan kun je een klein gaatje in de vloer boren en met een zaklamp of camera kijken of er isolatiemateriaal in de tussenruimte zit. Als de ruimte leeg is, heb je waarschijnlijk geen tussenvloerisolatie.
U wenst het comfort en de energiebesparing maar uw woning heeft geen spouwmuur? Geen probleem wij bieden ook Gevelisolatie. Is de spouw niet stevig genoeg? Dan versterken wij deze met spouwankers!
Ontdek welke materialen geschikt zijn voor tussenvloerisolatie. Elk type isolatiemateriaal heeft specifieke voordelen, afhankelijk van uw woning en situatie. Wij adviseren u graag over de beste keuze in een vrijblijvend adviesgesprek.
Knauf Timber Frame is speciaal ontwikkeld voor tussenvloerisolatie en bestaat voor 80% uit gerecycled glas. Dankzij deze samenstelling heeft het het hoogst haalbare brandveiligheidscertificaat. Bovendien biedt het uitstekende geluidsisolatie, waardoor geluidsoverlast tussen verdiepingen aanzienlijk wordt verminderd.