Offermans Services

5.0

Tussenvloerisolatie

Knauf Timberframe is een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam isolatiemateriaal voor tussenvloerisolatie.

Benieuwd naar de kosten voor tussenvloerisolatie

Wat is Knauf timberframe isolatie?

tussenvloer isoleren

Supafil TimberFrame van Knauf is perfect voor het isoleren van verdiepingsvloeren, plafonds en hellende daken. Met speciale apparatuur vullen we de lege ruimtes met glaswolvlokken van het Knauf TimberFrame. Het is niet alleen goed voor warmte-isolatie, maar werkt ook geweldig als geluidsisolatie, word veel toegepast in appartementen.

Het handige van dit systeem is dat het zelfs in kleine hoekjes komt, zodat je zeker weet dat alles goed gevuld is. TimberFrame biedt niet alleen geweldige isolatie, maar is ook veelzijdig in gebruik.

Onze experts staan klaar voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Lambda waarde                                  0.034 W/mk
Isolatiewaarde bij 16 cm dikte        RD waarde 4.7 

Voordelen

Vinkje

Voorkomt geluidshinder met de buren

Vinkje

Speciaal ontwikkeld voor het isoleren van daken, tussenvloeren en plafonds

Vinkje

De enige inblaaswol met een hoge constante isolatiewaarde

tussenvloer isoleren

Benieuwd naar de kosten voor tussenvloerisolatie?

Hoe gaan wij te werk?

tussenvloer isoleren

We zullen gaten van 18 mm boren in de tussenvloer, met een onderlinge afstand van 600 mm. Hierna zullen we de holle ruimten tussen de vloerbalken volledig vullen met isolatiemateriaal. Zodra de isolatie gelijkmatig verdeeld is, zullen we de gaten weer zorgvuldig dichten. Houd er wel rekening mee dat de vloer vrij moet zijn van tegels, laminaat, en andere materiaal

tussenvloer isoleren

Wilt u meer weten over tussenvloerisolatie? Wij geven u advies op maat.

Supafil Timber Frame: Wat is het?

Supafil Timber Frame is een milieuvriendelijke isolatieoptie, bestaande uit 80% gerecycled glas. Het wordt voornamelijk vervaardigd met vensterglas en autoruiten van afgedankte auto’s. Het productieproces omvat het verhitten van glas en kwartszand in een oven op 1100 °C, waarna het materiaal een centrifuge ingaat, vergelijkbaar met het maken van suikerspin. Vervolgens wordt het isolatiemateriaal behandeld met een waterafstotend product, waardoor het vochtbestendig wordt.

Supafil Timber Frame voelt aan als zachte, witte watten en heeft een textuur vergelijkbaar met katoen. In tegenstelling tot de traditionele gele isolatierollen die jeuken en kriebelen, is Supafil Timber Frame wit en veroorzaakt het geen jeuk of irritatie, omdat er geen bindmiddel aan is toegevoegd. Lees op deze pagina meer over de eigenschappen van dit innovatieve isolatiemateriaal.

Supafil Timber Frame: Is er subsidie voor mogelijk?

Zeker weten! Vanaf 2023 komt u al in aanmerking voor isolatiesubsidie bij het nemen van slechts één isolerende maatregel. Het aanvragen van isolatiesubsidie (ISDE-subsidie) is een slimme zet, en dit geldt niet alleen voor Knauf Timberframe en Supafil inblaaswol, maar eigenlijk voor alle isolatiematerialen. Daarnaast kunt u mogelijk ook aanspraak maken op een gemeentelijke subsidie. Het loont zeker de moeite om dit te onderzoeken, aangezien deze subsidie vaak te combineren is met de ISDE-subsidie!

Isolatiewaarde timberframe

Als u kiest voor Timber Frame isolatie, is het belangrijk om zowel naar de subsidie als naar de besparingen te kijken en u af te vragen wat de isolatiewaarde is. Knauf Timberframe biedt een uitstekende isolatiewaarde, met een lage lambda-waarde van 0,034. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie!

De Rd-waarde van Knauf Timberframe is afhankelijk van de laagdikte. In dit geval geldt: hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolatieprestaties. Een van de voordelen van Knauf Timberframe is dat het in bestaande constructies kan worden aangebracht en dat het efficiënt alle hoeken bereikt wanneer het wordt ingeblazen. Zo bent u verzekerd van hoogwaardige isolatie in uw project.

Supafil Timber Frame In Nieuwbouw ?

Ook voor nieuwbouwprojecten is het Timber Frame systeem buitengewoon geschikt. De wanden van houtskeletbouw kunnen volledig worden gevuld met Supafil. In combinatie met het Homeseal systeem biedt Timber Frame een ideale oplossing voor luchtdicht bouwen. Bent u bezig met een bouwproject of staat u op het punt om te beginnen? Hoe eerder u contact met ons opneemt, des te beter kunnen wij u adviseren. Een adviesgesprek is kosteloos en levert u direct praktische informatie op. U kunt meteen een offerte ontvangen en profiteren van de actuele kosten voor Knauf Timberframe. Zodra u klaar bent, komen we bij u langs en isoleren we uw nieuwe pand

Knauf Timberframe Garantie

U ontvangt een garantie van 10 jaar op de isolatie met Supafil Timber Frame. Dit isolatiemateriaal is voorzien van diverse certificaten, waaronder het prestigieuze Eurofins Gold-certificaat voor het behalen van de hoogst mogelijke normen op het gebied van binnenluchtkwaliteit. Het Bureau CRG-certificaat wordt toegekend voor gecontroleerde kwaliteit en energieprestatie. Bovendien heeft Timber Frame als eerste inblaaswol in Europa het DECLARE-label verkregen, wat aangeeft dat het vrij is van stoffen die op de rode lijst staan van internationale gezondheidsorganisaties. Kortom, het is een isolatiemateriaal van onderscheidende kwaliteit met uitstekende certificeringen.

Timber Frame Geluidsisolatie: Is dit product geschikt voor jouw woning?

Nieuwsgierig of Knauf Timberframe geschikt is voor geluidsisolatie in jouw woning? Dan komen we graag langs! Ons advies is kosteloos en vrijblijvend. Je kunt eenvoudig het contactformulier op de website invullen of direct contact met ons opnemen. Als je interesse hebt in tussenvloerisolatie, laat het ons dan ook weten. We begrijpen dat je wellicht nog vragen hebt, en we staan klaar om je te adviseren. Na ons advies kun je in alle rust beslissen welke oplossing je kiest en of je de werkzaamheden door ons wilt laten uitvoeren. We raden altijd aan om een gecertificeerd isolatiebedrijf de werkzaamheden te laten uitvoeren.